Passer au contenu principal Passer au pied de page
  • À louer
World Class Office Space for Lease in Downtown Vancouver - #1
World Class Office Space for Lease in Downtown Vancouver - #2
World Class Office Space for Lease in Downtown Vancouver - #3
World Class Office Space for Lease in Downtown Vancouver - #4
World Class Office Space for Lease in Downtown Vancouver - #5
World Class Office Space for Lease in Downtown Vancouver - #6
World Class Office Space for Lease in Downtown Vancouver - #7
For some time, the central business district has been shifting eastward and consolidating. 400 West Georgia is at the center of downtown Vancouver and on the right side of the ceremonial avenue Georgia Street.

Only steps away are other major amenities which today include the Central Library, BC Place Stadium, and Rogers Arena which hosts the city's main sporting and musical events. The Vancouver Art Gallery's striking 320,000 sf new museum will be built a block away. The extension of Creekside Park and the will see the dismantling of the viaducts, morphing an industrial zone into a variegated landscape, designed by the same architectural team who transformed the High Line in Manhattan. The North East False Creek Plan will also contribute new homes for 12,000 residents and 30 acres of public spaces. Within the next couple of years to come, major developments will emerge which will bring thousands of new workers including the new Amazon's 1.1 million sf headquarters at the Post directly across the street.

The building is conceived as a playful aggregation of “reflective” yet transparent stacked boxes. Each box contains 4 floors and its width is roughly equivalent to its height. The multiple orientations of the stacked boxes capture the sweeping views of the surrounding city while the spaces in between the cubes are filled with greenery whose vertical orientation binds the otherwise scattered massing. With the rotation of the stacked box configuration occurring every 4 storeys, it creates an opportunity to provide outdoor balconies at the bottom of each stacked box. The balconies range in size and are strategically located adjacent to a living / green wall, creating a vegetative setting for these unique and highly desired outdoor spaces.

From the interiors, the 3-dimensionality of the greenery is a striking presence that closes the distance with the mountainous backdrop. The character of the work space is designed to be open, fluid, flexible, but also diverse. Here, the boxes create natural compartments within a continuous floorplate, allowing offices to be variously partitioned while also staying close to the façade. The floors and ceilings of the cantilevering portions are glazed to visually link the garden, the offices, and the street below. The resulting diversity of spaces is complimented by the diversity of views, whose orientation is not only horizontal, but also vertical.
Local Superficie
6th Floor: 16,819 SF
7th Floor: 16,819 SF
8th Floor: 16,819 SF
9th Floor: 15,133 SF